Botafogo Kft. - Professzionális takarításBotafogo Kft.professzionális takarítás

Ózongenerátor használata otthon

Otthonunk tisztaságáért bármit megtennénk, de mi a helyzet a szemmel nem látható szennyeződésekkel?

Életterünk tisztán tartása nagy kihívás, és szinte sosem lehetünk nyugodtak, hiszen számos szemmel nem látható szennyeződés előfordulhat. Sokuk észrevétlenül mérgez, de van ami különböző allergiás reakciókat okoz, esetleg krónikus betegség kialakulásához vezet.

Alapos fertőtlenítő tisztítással nagyfokú tisztaság elérhető, de teljes fertőtlenítés vagy gombátlanításhoz célszerű megoldás az ózongenerátor használata.

A készülék normál hálózati áramforrásról üzemeltetve nagy mennyiségű és így nagy töménységű ózon gáz helyszíni előállítására képes. A folyamat rendkívül egyszerű, és csak néhány fontos elővigyázatossági szabályt kell betartanunk.

Egy átlagos lakás több kisebb vagy nagyobb helyiségekből áll. A helyiségek önálló légtereket alkotnak, és ahogy általában a szagok, úgy az ózon gáz is csak korlátozott mennyiségben jut át egyik helyiségből a másikba. Ezért kell a helyiségeket – lehetőség szerint – önállóan, egyesével, külön-külön kezelni. A kezeléshez egy elválasztható légteret / szobát be kell zárni, a szellőzőket eltakarni, a nagyobb ajtóréseket leragasztani, így a kezelés idejére légzárttá kell tenni.

A kezelendő helyiséget emberektől és állatoktól ki kell üríteni, ahogy nem maradhatnak bent az érzékenyebb növények sem, illetve például működő akvárium sem (az ózon a vízben rendkívül jól oldódik!).

A kezelés időtartama alatt, és utána leglább 30 percig a helyiségbe lépni tilos!

A biztonsági idő letelte után a helyiséget lehet szellőztetni, ezzel az ózon jellegzetes szagát megszűntetni, vagy a helyiséget zárva hagyni, ahol is az ózon néhány óra alatt teljesen lebomlik.

Az ózon gáz felezési ideje rendkívül gyors, a kezelés után 30 perccel már az egészségügyi határérték közelébe csökken a koncentráció, ezért a biztonsági idő betartásával egészségkárosító hatás nem fordulhat elő.
A kezelés alatt semmilyen védőmaszk, gázálarc vagy egyéb szűrő használata nem hatásos, ezért a kezelt területre a belépés tilos!

<<Vissza