Botafogo Kft. - Professzionális takarításBotafogo Kft.professzionális takarítás

Az ózongenerátorokról

Hogyan működik az ózongenerátor?

Ózongenerátor készülékünk nagy teljesítménnyel és automatikus működéssel segíti a hatékony munkát. A készülék használata néhány alapvető intézkedés betartása mellett egyszerű és biztonságos. A használat előtt fontos ellenőrizni, hogy a terület előzetes tisztítása megtörtént, a szag forrása eltávolításra került, valamint lényeges meggyőződni arról, hogy a terület szellőztetése megoldható. Az adott helyiséget az eljárás idejére alaposan le kell zárni, hogy az ózon gáz ne tudjon elillani, vagy másik helyiségbe átszivárogni.

Az eljárási idő alatt, mind az emberi, mind az állati, sőt – a legtöbb esetben – a növényi jelenlét is tilos!

A készülék működése során magas koncentrációjú ózon gázt bocsát ki, ami részt vesz a baktériumok, vírusok, gombák, atkák, allergének és minden egyéb káros mikroorganizmus elpusztításában. Az ózon ilyenkor behatol a baktériumok/vírusok sejthártyájába, és feloldja azok fehérje burkát. Az érintkezés következtében lyuk keletkezik a sejtfalon és a sejtek elvesztik alakjukat, majd elpusztulnak. Az eljárási időt követően (30, 60, 90, 120 perc stb.) érdemes még legalább fél órát várakozni, majd a helyiséget alaposan kiszellőztetni.

Mit lehet tudni az általunk használt ózongenerátorról?

Milyen területen lehet hatásos ez a módszer?

Vírusok, baktériumok – Az ózon egy nagyon erős baktérium-, illetve vírusölő, így aktív oxigénoxidáló hatása révén elpusztítja a vírusok fehérje burkolatát, majd bejutva a nukleinsav magba károsítja annak RNS-ét. Amint a vírus lipid burkolata fragmentálódik, a DNS vagy RNS magja megsemmisül. Így van rá esély, hogy hatékonyan fel tudja venni a harcot a jelenlegi koronavírussal szemben is.

Penész – A penészgombák sokszor megtelepszenek a nedves, nyirkos helyiségekben, sarkokban, komoly szagokat és betegségeket okozva ezáltal. A penészgombák spórái pedig a légutakba bejutva okoznak allergiát és egészségügyi károsodást. Az ózon eljárással kezelt helyiségekben viszont a penész szag megszűnik, a gomba spórák és gomba telepek teljesen elpusztulnak.

Allergének – Az otthonainkban a poratkák sok esetben felhalmozódnak és ezen élőlények ürüléke okozza a légzőszervi irritációt az emberi szervezetben. A porszívózás ugyan sokat segít, de a mikrorészecskék eltüntetésére nem alkalmas. Az ózonos kezelés során az ágyneműben, takaróban, szőnyegben és egyéb textiliában megbúvó poratkák, allergének viszont elpusztulnak. Emiatt kiegészítő fertőtlenítő eljárásként erősen javasolt.

Rossz szagok – Az ózon a levegőnél sokkal nehezebb halmazállapotú, így minden apró résbe, hézagba beszivárog. Ezáltal képes behatolni a textilekbe, szövetekbe, kárpitokba, valamint az ágyneműk és matracok belsejébe is egyaránt és elpusztítani az ott megbúvó kórokozókat, megszüntetve ezáltal a kellemetlen szagokat. De az ózon nagyszerű megoldást jelent a dohányfüst, vagy a dohos, állott szag megszüntetésére is.

Gépjárművek utastere és klímatisztítás – A gépjárművek utastere kiváló táptalajt nyújt a mikroorganizmusok megtelepedésére. A sötét, nedves klíma rendszerben megtelepednek és elszaporodnak a gombák, baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók.Az ózonos fertőtlenítés révén a berendezések megbontása nélkül lehet kiváló eredményt elérni, ezáltal szüntetve meg a kórokozók jelenlétét.

Közintézmények – Azokban az intézményekben, helyiségekben, épületekben, ahol fokozott védelemre van szükség az ózon az egyik leghatásosabb védelmi mechanizmus lehet. Az iskolák, óvodák, szállodák, kórházak, fitness központok, uszodák stb. tisztítására és fertőtlenítésére kiváló lehet, egy helyben használható, korszerű készülék, amely tiszta levegőt, higiénikus környezetet biztosít, akár pár órán belül.