Botafogo Kft. - Professzionális takarításBotafogo Kft.professzionális takarítás

Split klíma tisztítása ózongenerátorral

Lakások, irodák klímaberendezéseinek rendszeres tisztítása fontos egészségügyi kérdés. A klíma belső hőcserélője – ahogyan az autóban is – kiváló táptalaj a különböző gombáknak.

A hőcserélőben a folyamatosan nedves környezet miatt ezek a gombafajok kiválóan elélnek, közben az anyagcseréjük terméke a spóra pedig a levegőbe kerül. Ez okoz különböző légúti megbetegedéseket, sok kellemetlen panaszt.

Az ózongenerátoros klíma tisztítást érdemes szakemberre bízni, mert nagyon fontos, hogy megfelelően legyen elvégezve a fertőtlenítés.

Az eredményes kezeléshez az ózon gázt a klímaberendezés beltéri egységének szívó oldalán kell elhelyezni, és biztosítani hogy a klíma szellőző ventilátora közvetlenül az ózon gázt szívja be.

Háztartási készülék esetén ehhez az ózongenerátort kell a kellő magasságban és pozícióban elhelyezni, ami nem mindig egyszerűen megoldható, az eredmény viszont megéri a fáradozást! Ha egy jól elhelyezett ózongenerátor által termelt tömény ózon gáz legalább 60 percig át van keringtetve a hőcserélőn, a legmakacsabb gombatelepek is elpusztulnak. A fertőtlenítés a szoba levegőjét is kezeli, illetve a teljes helyiség fertőtlenítése is egyszerre megtörténik, hiszen a klíma ventilátora segítségével a szobában kevergő levegő minden apró helyre eljuttatja a gázt.

<<Vissza